Varsler kan redde liv

Etter dødsulykken der to mennesker mistet livet på grunn av kullos i bussen på festival, har NBBLs sikkerhetsleverandør solgt svært mange kullosvarslere.

Kullos er en gass som oppstår ved ufullstendig forbrenning. Fra glør i ovnen som står på nattelunk. Når det ulmer i parafinlamper som ble skrudd ned men ikke blåst ut. Rundt aggregater uten tilgang på nok luft. Det vil si nok oksygen. Da blir sluttproduktet av forbrenningen ikke ufarlige karbondioksid (CO2), men dødelige karbonmonoksid (CO).

Du kan forebygge
Kullosforgiftning kan unngås ved å sørge for nok luft der noe forbrennes. For sikkerhets skyld, kan du også montere kullosvarsler. Den ser ut som en røykvarsler og fungerer omtrent på samme måte. En CO-detektor måler kullosinnholdet i rommet du befinner deg i.

- Vi har solgt flere CO-detektorer i helgen og i dag enn vi har gjort i hele år, forteller sikkerhetskonsulent i "Trygg og Sikker", René Depuis til TV2. Trygg og Sikker er leverandør til NBBLs Sikkerhetsbutikk.

Les hele intervjuet hos TV2
Er du godt nok sikret? Dersom du ønsker mer informasjon om sikkerhetsprodukter eller ønsker å bestille, ring 21 53 12 34 eller gå til NBBLs Sikkerhetsbutikk.
Kullosvarsler finner du her
Les mer om kullos