Teknisk avdeling med sine 3 ansatte i Polarlys Boligbyggelag har hatt travle tider igjennom de siste år med mange spennende prosjekter. Flere borettslag har ønsket å renovere og vedlikeholde bygningsmassen og det skaper engasjement, trivsel og bolyst for både eiere og styrene i borettslagene, og selvsagt hos oss i boligbyggelaget.

I Kirkenes har vi bl.a prosjekter i Hesseng-, Sundquistjordet-, Bergstien Borettslag. I Alta er det byggeprosjekter som består av forskjellige rehabiliterings oppgaver i bl.a Apanes-, Gakoriåsen-, Breverud-, Komsa-, Kronstad-, Midtbakken-, Kaiskuru-, Tollevik- og Knausen borettslag.  

I Tollevik borettslag som ble bygget i perioden 1975 til 1980 har det skjedd store forandringer. I 2019 ble det nye fine fasader i borettslaget som ligger så naturskjønt til nederst i Tollevika. Borettslaget så med et moderne og lekkert ut. Men borettslaget fortsetter å forskjønne og i år er det takene som har stått for tur. Her har de byttet til nye stålplater med taksteinsmønster, takrenner og beslag. Med nye fasader og tak fremstår nå borettslaget som noe helt annet enn for få år siden.  El-bil ladding er også kommet på plass. Borettslaget består av 40 leiligheter, her er både 2-, 3- og 4-roms leiligheter.

Knausen Borettslag som ligger rett på oversiden av Tollevika har også hatt flere rehabiliterings oppgaver igjennom de siste årene. Borettslaget med sine 45 leiligheter ble bygget i perioden 1986 til 1988. Her er det 2- og 3-roms leiligheter som ligger flott til med utsikt utover Altafjorden og nærhet til nydelig natur i Komsa.  I det siste prosjektet i Knausen har man utvidet balkonger og laget drypptak, samt nye inngangsparti med skillevegger.

Disse to sentrumsnære borettslagene fremstår nå som enda mer attraktive for andelseierne selv og området rundt. Vi tar av oss hatten for alle beboerne og styrene som har gått sammen og stått på for felles bolyst!